Fremtid og karriere

Ved dit valg af studieretning, praktik og valgmoduler kan du præge din uddannelse i den retning, du ønsker og specialisere dig hen mod dit drømmejob.

Herunder kan du se eksempler på job de forskellige studieretninger kan føre til :

Sundhedsfremme og Diætetik

  • Underviser på social- og sundhedsskoler, erhvervsskoler, tekniske skoler, efterskoler, produktionsskoler, AMU-centre, husholdningsskoler, højskoler m.v.
  • Informationsmedarbejder ved forbrugerrådet, forbrugerinformationen, fødevaredirektoratet, Landbrug og fødevarer etc.
  • Rådgiver/vejleder/coach i forhold til interventioner inden for sundhedsområdet fx i forbindelse med indførelse af sundhedstiltag på arbejdspladser, private såvel som kommunale.
  • Kostvejleder/ernæringskonsulent i livsstilscentre og nationale og internationale hjælpeorganisationer, patientorganisationer.
  • Projektleder i kampagner, skolebespisningsprojekter 
  • Ernæringsvejleder og træner i idrætsklubber på motions-, fitness- og eliteniveau.
  • Konsulent/kost og motionsvejleder for arbejdspladser, institutioner og skoler.
  • Sundhedsmedarbejder i kommunerne, herunder skoler, SFO’er og daginstitutioner, i sundhedssektoren, herunder sygehuse og ældrecentre.
  • Kampagnemedarbejder/projektmedarbejder i interesseorganisationer, bl. a. patientforeninger 
  • Skribent ved dag- og ugeblade/journalistik medarbejder ved specialblade indenfor sundhed, kost, fysisk aktivitet.
  • Beboerrådgiver - botræningskonsulent på institutioner for fysisk og psykisk handicappede. 
  • Kogebogsforfatter

Valgfaget Klinisk diætetik

  • Forebygger og behandler af livsstilssygdomme og specifikke sygdomme - hvor ernæring/diætetik har en særligt betydning.
  • Klinisk diætist i sygehusregi eller i lægehuse.
  • Privatpraktiserende. 
  • Leder af selvstændig diætetisk klinik.
  • Ernæringskonsulent i medicinalbranchen.
  • Kostvejleder/ernæringskonsulent i livsstilscentre og nationale og internationale hjælpeorganisationer, patientorganisationer.

Fødevarer og Ledelse

  • Produktudvikler i fødevarevirksomheder.
  • Kvalitetsmedarbejder fx med ansvar for kvalitetssikring, hygiejne, kulinarisk kvalitet, sensorisk kvalitet, ernæring, mærkning, anprisning og information.
  • Medarbejder i fødevareindustrien med ansvar for udvikling, innovation af fødevarer og fødevare/måltidskoncepter eller markedsføring.
  • Udvikler af måltidskoncepter fx offentlig bespisning.
  • Projektleder indenfor udvikling af fødevarer, måltider, miljø og service.
  • Leder af mad- og måltidsproduktion i cateringvirksomhed/storkøkkenregi f.eks. på plejehjem, på sygehuse, i skoler og børneinstitutioner, virksomhedskantiner.
  • Informationsmedarbejder i supermarkedskæder med ansvar for kundekontakt.
  • Leder af serviceopgaver/enheder i større virksomheder/koncerner - herunder personale ansvar, fysisk og psykisk arbejdsmiljø.
  • Konsulent i servicesektoren med ansvar for miljø, drift og vedligehold.
  • Vejleder i miljøorganisationer.
  • Tilsynsførende medarbejder i fødevareregionerne.
  • Indkøber til større køkken/fødevareproduktion.
  • Rådgiver eller auditor i forbindelse med kvalitetssikring, miljøstandarder.
Cxense Display