Følg din ansøgning på optagelsesportalen

UCSJ’s Optagelsesportal giver studerende, der har søgt om en studieplads på en eller flere af UCSJ’s uddannelser, mulighed for at følge, hvor langt ansøgningen er kommet i behandlingen.

Bemærk: Der er ikke adgang til Optagelsesportalen via tablets eller smartphones.

I nedenstående FAQ finder du svar på de fleste spørgsmål vedrørende Optagelsesportalen.

Hvordan logger jeg på Optagelsesportalen?

I velkomstmailen, som du modtager, når din ansøgning er registreret hos UCSJ, er der et personligt link til Optagelsesportalen. Det link skal du bruge, første gang du logger på Optagelsesportalen. 

Når du logger på Optagelsesportalen første gang, bliver du bedt om at skifte password.

Jeg har ikke modtaget en velkomstmail fra UCSJ’s optagelsesportal?

Der kan gå op til 24 timer fra din ansøgning er registreret hos UCSJ, til du modtager din velkomstmail fra UCSJ’s optagelsesportal.

Du vil modtage din velkomstmail på den e-mail, som du har oplyst i forbindelse med din ansøgning.

Jeg har glemt mit password?

På UCSJ’s optagelsesportal kan du nulstille dit password. Gå til portalen og klik ”jeg har glemt mine login informationer”. Du vil herefter få tilsendt en mail med et link til en side, hvor du kan ændre dit password.

Hvilken e-mailadresse skal jeg bruge?

For at logge på portalen skal du bruge den e-mailadresse, som du oplyste i forbindelse med din ansøgning.

Jeg har skiftet e-mailadresse?

Hvis du har ændret e-mail adresse, som du oplyste på din ansøgning, skal du kontakte optagelsen på tlf. 7248 1010 for at informere dem om din nye e-mailadresse.

Jeg kan ikke logge ind på portalen?

Tjek at du logger på med den korrekte e-mailadresse. Du skal bruge den mailadresse, som du oplyste i forbindelse med din ansøgning.

Hvis du har glemt dit password, kan du nulstille det på portalen. Gå til portalen og klik ”jeg har glemt mine login informationer”. Du vil herefter få tilsendt en mail med et link til en side, hvor du kan ændre dit password.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Søger du om optagelse

  • via kvote 1 eller 2, får du svar på din ansøgning den 28. juli.
  • på en af de ledige pladser til studiestart september, får du svar ca. medio august
  • på en af de ledige pladser til studiestart februar, vil svarfrist blive annonceret senere

Optages du på en af UCSJ's uddannelser, vil du modtage en notifikation via mail, og du vil kunne se dit optagelsesbrev på Optagelsesportalen.

Jeg har uploadet dokumentation til optagelse.dk som jeg ikke kan se på portalen?

Der kan gå op til 24 timer før dokumenter eller ansøgninger bliver registreret hos UCSJ. Så snart nye dokumenter registreres hos os, vil du modtage en mail om, at der er sket ændringer på dine ansøgninger. Du kan herefter logge ind på portalen for at se ændringerne.

Hvad betyder farvekoderne på portalen?

Farvekoderne på portalen skal altid læses i sammenhæng med de små statuskoder, du finder før den lille farvede prik. Statuskoderne beskriver den præcise status af din ansøgning.

Mens ansøgningen er under behandling, er status gul. Når den er færdigbehandlet, skifter den til grøn eller rød. Grøn betyder, at du opfylder adgangskravene. Rød betyder, at du ikke opfylder adgangskravene eller har kompetencer, der kan sidestilles med adgangskravene.

Status på min ansøgning viser stadig gul og “behandles”.

UCSJ behandler ansøgningen så hurtigt som muligt. Der må dog forventes ekspeditionstid.

Søger du om optagelse via kvote 1 eller 2, er ekspeditionstiden typisk længere, end hvis du søger om optagelse i efteroptaget. Derfor kan din ansøgning være markeret med "gul" i lang tid.

Opfylder du adgangskravene, ændres status til grøn. Det er dog ikke det samme som, at du er optaget. Det bliver du først, når du modtager mail om optagelse.

Ændres status til rød betyder det, at du ikke opfylder adgangskravene eller har kompetencer, der kan sidestilles med adgangskravene.

Jeg vil annullere min ansøgning

Du annullerer din ansøgning på optagelse.dk

Jeg vil søge om optagelse på flere uddannelser
  • Søger du om optagelse via kvote 1 eller 2, kan du søge andre uddannelser via optagelse.dk.
  • Søger du om optagelse via efteroptaget (=ansøgningsskema), skal du udfylde et ansøgningsskema for hvert uddannelsesønske. Husk at prioriterer dine uddannelsesønsker.
Jeg har søgt et sted, men vil nu hellere læse samme uddannelse på en anden adresse
  • Søger du om optagelse via kvote 1 eller 2, kan du søge optagelse på uddannelser på andre adresser via optagelse.dk.
  • Søger du om optagelse på andre uddannelser via efteroptaget (=ansøgningsskema), skal du udfylde et ansøgningsskema for hvert uddannelsesønske. Husk at prioriterer dine uddannelsesønsker.

Ansøgningsfrister

Kvote 1: 5. juli, kl.12.00

Her søger du alene på baggrund af adgangskvotienten fra din adgangsgivende eksamen (bemærk at der kan være specifikke adgangskrav).


Kvote 2: 15. marts, kl. 12.00

(Husk at al eventuel dokumentation for f.eks erhvervsuddannelse, højskole og udlandsophold skal være modtaget inden denne dato.) 


Læs mere her om optagelse og adgangskrav

Cxense Display