Cookies på UCSJ.dk

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser. Den gør det muligt at sende specifikke informationer til din computer.

En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde eller overføre en virus.

Cookies slettes som oftest automatisk fra browseren, når den lukkes (såkaldte session-cookies). Cookies kan dog også indstilles med et udløbstidspunkt, så data eksisterer i en kortere eller længere periode (persistent cookies). Persistent cookies gemmes typisk på harddisken.

Desuden skelner man normalt mellem førstepartscookies og tredjepartscookies. Førstepartscookies afsættes af den side, som brugeren besøger. Tredjepartscookies afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på den side, som brugeren besøger

Brug af Cookies på ucsj.dk

På UCSJ.dk bruger vi primært cookies til webanalyse med henblik på at optimere brugernes oplevelse af hjemmesiden. Der sættes cookies for at opdage uhensigtsmæssigheder på sitet, såsom døde links og tilgængelighedsfejl, samt for at analysere hvordan brugerne anvender hjemmesiden.

Når du besøger ucsj.dk, installerer vi derfor automatisk en eller flere cookies på din enhed (PC, bærbare computer, tablet eller smartphone mv.).

Hvordan fjerner jeg cookies?

Du kan altid fjerne uønskede cookies i din browsers internetindstillinger.

Besøg http://minecookies.org/cookiehandtering for vejledninger i hvorledes cookies slettes I forskellige browsere.

Cookie fra Google Analytics

På ucsj.dk benytter vi  Google Analytics for at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. De oplysninger, som cookien indsamler om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Google bruger oplysningerne til at evaluere din brug af webstedet, udarbejde rapporter om aktiviteten på webstedet og yde andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på webstedet og brugen af internettet. Google kan også videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Googles vegne.

Google Analytics sætter to typer cookies:

  • En persistent cookie, der viser, om brugeren er tilbagevendende, hvor brugeren kommer fra, hvilken søgemaskine der er brugt, keywords, etc.
  • Sessionscookies, som bruges til at vise, hvornår og hvor længe en bruger er på sitet. Sessionscookies udløber efter hver session, det vil sige, når du lukker din fane eller browser. Google sammenkører ikke din IP-adresse med andre oplysninger, Google ligger inde med.

Læs mere om Google Analytics brug af cookies.

Hvis du ikke ønsker, at dit besøg skal registreres af Google Analytics, kan du benytte dig af Googles Opt-Out Browser Add-on.  Google Analytics opt-out Browser Add-on

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Afgivelse af CPR-nummer

Hvis du tilmelder dig særlige kurser eller uddannelsesaktiviteter via UCSJ’s  hjemmeside, som indberettes til Undervisningsministeriet, vil du skulle afgive dit CPR-nummer.

Alle sider som indeholder følsom datafangst afvikles via en sikker linje (SSL), således at det er sikkert for dig at afgive dit CPR-nummer til myndigheden.

Det indtastede nummer gemmes ikke på hjemmesiden, men sendes direkte via en sikker forbindelse til Undervisningsministeriets Studieadministrative System (SIS).

Cxense Display