Søren Pind på UCSJ - og i "Adgang med Abdel"

Uddannelse til alle hjørner af Region Sjælland var på dagsordenen, da Søren Pind og Jacob Jensen besøgte University College Sjælland som den første professionshøjskole i Danmark. Besøget blev fulgt af et tv-hold fra ”Adgang med Abdel”, så nu får hele Danmark måske et indblik i livet på Campus Roskilde. Besøget er det første for ministeren på en professionshøjskole.

Professionshøjskolerne står for en stor del af den danske uddannelsessektor, så derfor blev alt nøje tilrettelagt, da University College Sjælland fredag den 17. marts fik muligheden for at lægge hus til sektorens første ministerbesøg. Her blev Uddannelsesminister Søren Pind på en travl formiddag sat ind i en række regionale uddannelsesproblematikker, der især handler om at få uddannelse ud i flere hjørner af Danmark. I den forbindelse fik han et indblik i sygeplejerskeuddannelsen og den skolebaserede læreruddannelse. Desuden fik han viden om den nyeste teknologi inden for digitale læringsmiljøer – et felt, hvor UCSJ er meget langt fremme. På mødet deltog også Jacob Jensen, der som bekendt stiller op til Regionsrådet for Region Sjælland.

Kritik af uddannelsesloft
Gæsterne fik ved besøget hilst på studerende, heriblandt fire udvalgte studerende fra fysioterapeut-, lærer-, pædagog- og socialrådgiveruddannelsen. De havde alle forberedt sig og gav en kort præsentation af deres uddannelsesvalg og deres fremtidsdrømme. Her måtte de også lægge øre til kritik af regeringens politik ift. normeringer, uddannelsesloft og fremdriftreform. En af de fremmødte studerende fortalte, at hendes liv ville være gået i stå, hvis fremdriftsreformen havde været vedtaget, da hun søgte ind. Et emne som også Abdel Mahmoud spurgte ind til.

Besøg på patientøvelse
Ministeren viste stor interesse for indholdet af uddannelserne og de unges motivation.  Under besøget fik gæsterne også lejlighed til at se et ”Skills Lab”, der er et undervisningslokale, som er indrettet som en hospitalsstue, hvor de sundhedsstuderende kan træne i arbejdet i sundhedssektoren.
Til slut fik ministeren frokost med direktionen - med rektor Camilla Wang i spidsen. 

Udsendelsen i Adgang med Abdel kan ses her - så længe DR har det liggende i arkivet.

Nyhed UCSJ fejrer Forskningens Døgn ved at sætte fokus på Teknologi og pædagogik, inklusion og læring samt…
Nyhed Skoler i Svinninge, Ringsted, Sorø og Nykøbing Falster og mange flere skole i hele landet får i den…
Nyhed Tilmeld dig en af vores gratis eftermiddage i Slagelse eller Vordingborg, hvor du kan blive klogere…
Nyhed På trods af inklusion i folkeskoleklasser, foregår meget undervisning af specialelever i…
Nyhed Et nyt samarbejde skal blandt andet hjælpe unge fra ungdomsuddannelserne til at opdage mulighederne…
Cxense Display