UCSJ stiller op i VestsjællandsCentret

Robotter, legoklodser og en 3D-printer er nogle af de ting, de besøgende kan opleve, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn indtager VestsjællandsCentret fredag den 28. april.

University College Sjælland har robotter og andet grej med, når de på fredag den 28. stiller op i VestsjællandsCentret, som bruges til at stimulere læring. De besøgende kan få lov til at prøve tingene af, og de kan også prøve at tage en DNA-test, som de kan undersøge i laboratoriet. Hos SDU skal kreativiteten i spil, da alle interesserede kan være med til at skabe et stort fantasilandskab. Erhvervsakademi Sjælland stiller op med en 3D-printer, og FRIRUMLAB giver gæsterne mulighed for at bygge broer og tårne af affald og lave hverdagseksperimenter, eksempelvis medbarberskum og frugtfarve, mens Slagelse Erhvervscenter håber, folk vil være med til at male et fælles maleri af drømme.

Børn og barnlige sjæle får også mulighed for at lege med legoklodser. Det er Slagelse Kommune, der har legoklodserne med, og meningen er, at gæsterne skal bygge det kommende campus omkring Slagelse Station, som de drømmer om, at det skal se ud.

Arrangementet er en del af ”Opfinderens Værksted”, som præsenteres i samarbejde mellem Slagelse Kommune, Slagelse Erhvervscenter, University College Sjælland, Erhvervsakademiet Sjælland, Syddansk Universitet, FRIRUMLAB og VestsjællandsCentret med bl.a. det fokus at skabe interesse for innovation og iværksætteri.

Arrangementet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som har til formål at sætte fokus på forskning og innovation og bringe forskningen ud til den brede befolkning.

De handlende i VestsjællandsCentret kan møde ”Opfinderens Værksted” på Atriumtorvet fra kl. 16 til 21 – kun afbrudt af en koncert kl. 19.

Nyhed En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The…
Nyhed Et enigt ansættelsesudvalg har på baggrund af et stærkt ansøgerfelt besluttet at ansætte Daniel…
Nyhed Tallene fra årets kvote 1 og 2 ansøgninger er nu opgjort, og de viser, at UCSJ har fået 3761…
Nyhed To forskningsprofiler vil efter sommerferien indgå som docenter i arbejdet med forskning under…
Nyhed Fra 2014 til 2016 er antallet af nye studerende på meritlæreruddannelsen blevet firedoblet på…
Cxense Display