UCSJ giver gode råd til ernæring på TV ØST

Charlotte Mithril, der er underviser og forsker på Center for Ernæring og Rehabilitering på University College Sjælland, er fra den 17. april med i morgenprogrammet ”En god start” på TV ØST. I i alt 12 sundhedsprogrammer giver hun gode råd til madlavningen. Sund og inspirerende mad til ældre kommer i fokus, når UCSJ-underviser og forsker Charlotte Mithril fra den 17. april er med i morgenprogrammet ”En god start”. Her vil hun blandt andet byde på opskrifter på spændende retter såsom vildt-hakkebøffer med nem waldorfsalat og cremede svampe, andebryst med rødbedetatar og rygeostcreme og meget andet. Charlotte Mithril laver alle retter i studiet i selskab med Ernæring og Sundheds studerende Casper Polander, der desuden er uddannet kok. I programmerne vises, hvor enkelt det kan være at lave sunde og velsmagende retter målrettet de ældre i forskellige sammenhænge – til eksempelvis de småtspisende eller borgere med diabetes.
Det overordnede tema i udsendelserne er smag, velsmag og nydelse omkring maden og måltidet – alle vigtige faktorer, der kan være med til at højne livskvaliteten hos ældre. Dette gøres via inspiration til lækre og sunde retter og supplementer til retter, som de ældre nemt selv kan give sig i kast med hjemme. Hvert program vil have forskelligt fokus med retter udvalgt specifikt til det aktuelle emne.

Charlotte Mithril finder det oplagt, at UCSJ er med i programmet, fordi det ligger i direkte forlængelse af uddannelsens bestræbelser på at medvirke til at forbedre folkesundheden i Region Sjælland:


”Det er en fantastisk mulighed for UCSJ at være med i denne programrække, der er utrolig relevant og forhåbentligt kan give inspiration til lækre og sunde retter, man nemt selv kan lave hjemme – uanset alder”, siger Charlotte Mithril, der både underviser og forsker i folkesundhed på Ernæring og Sundhedsuddannelsen ved UCSJ. 


Ud over temaet med ernæring vil en fysioterapeut i programmet byde på morgengymnastik og gode råd til bevægelse, der hæver humøret med nogle få, enkle øvelser. Programmet byder i øvrigt også på et kig på nogle af de mange aktiviteter, der findes rundt omkring i kommunerne. 

Om ”En god start”
- Programmet er et samarbejde mellem kommunerne i sendeområdet og TV ØST – og nu altså også UCSJ.
- Programmet blev sendt for første gang den 20. marts med værten Katja Kafling i spidsen og fortsætter frem til 25. maj. UCSJ deltager i 12 programmer. Programmet fortsætter muligvis efter sommerferien.
- Der sendes mandag til torsdag. Du kan se udsendelserne online på www.tveast.dk

Nyhed UCSJ fejrer Forskningens Døgn ved at sætte fokus på Teknologi og pædagogik, inklusion og læring samt…
Nyhed Skoler i Svinninge, Ringsted, Sorø og Nykøbing Falster og mange flere skole i hele landet får i den…
Nyhed Tilmeld dig en af vores gratis eftermiddage i Slagelse eller Vordingborg, hvor du kan blive klogere…
Nyhed På trods af inklusion i folkeskoleklasser, foregår meget undervisning af specialelever i…
Nyhed Et nyt samarbejde skal blandt andet hjælpe unge fra ungdomsuddannelserne til at opdage mulighederne…
Cxense Display