Take-away mad fra UCSJ-kantinerne skal modvirke madspild

Fra januar 2017 kan man købe take-away mad i UCSJ’s kantiner. UCSJ tager dermed samtidig et nyt initiativ i kampen mod madspild.

Alle UCSJ’s seks kantinekøkkener har i 2016 haft fokus på at mindske madspild og i stedet genanvende madaffald til produktion af biomasse, gødning og grøn energi. Kantinerne har tilsluttet sig REFOOD-mærket, der betyder, at UCSJ’s kantiner har forpligtet sig på at gøre, hvad de kan, for at mindske madspild.

Som et led i arbejdet – og som et nyt tilbud til de ansatte og studerende – vil kantinerne fra 2017 gøre det muligt at købe en "Take Away" box i kantinerne, som man selv kan fylde op fra buffeten og bringe med hjem. 

Når man køber en box er man med til at sikre, at en større andel af buffeten bliver anvendt, og samtidig er man med til at sikre konkurrencedygtige priser i kantinen, der undgår at kassere værdifulde forarbejdede fødevarer i høj kvalitet.

Take Away boxen kommer til at koste 32 kroner, mens en ren salatbox koster 22 kroner. Endelig kan man tage en box med suppe for 17 kroner. Tilbuddet gælder fra kantinens lukketid og 15 minutter frem. 

Nyhed En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The…
Nyhed Velfærden udvikler sig i disse år væk fra faste services og afmålte ydelser doseret af et velmenende…
Nyhed UCSJ har de seneste fire år været involveret i at udvikle uddannelser i Serbien. Projektet afsluttes…
Nyhed På grund af nye økonomiske forudsætninger har University College Sjællands (UCSJ’s) bestyrelse…
Nyhed Forskningsprojektet ”Børn der flygter alene”, der sætter fokus på uledsagede flygtningeunges…
Cxense Display