Socialrådgiveruddannelsen åbner udbud i Slagelse

University College Sjælland åbner nu endnu et udbud af socialrådgiveruddannelsen, der fremover vil dække bredere geografisk i Region Sjælland. Uddannelsen kan nu søges i Nykøbing Falster, Roskilde og Slagelse.

Kommunerne i det vestlige Sjælland vil i fremtiden få lettere ved at rekruttere socialrådgivere. University College Sjælland har netop besluttet at etablere et udbud på Campus Slagelse med i årligt 80 nye studerende.

Allerede den 1. september 2017 påbegynder de første 40 deres uddannelse, og den 1. februar 2018 påbegynder yderligere 40 uddannelsen. Til begge datoer kan der søges allerede nu, idet ansøgningen til kvote 2 for studieåret 2017/2018 er gået i gang.

Det nye udbud er i tråd med strategien for UCSJ, der ønsker at være bredt til stede i hele regionen og derfor en tid har arbejdet med planerne. Siden har forslaget mødt opbakning fra samtlige 17 kommuner i Region Sjælland, der tidligere på måneden enstemmigt anbefalede udbuddet ved et møde i KKR - Kommunernes Kontaktråd.

Kommunernes opbakning glæder Hanne Fischer, der er direktør i Sundhed og Social hos University College Sjælland.

- Der er en stigende efterspørgsel på socialrådgivere her i regionen, og med kommunernes opbakning, har vi nu mulighed for at åbne udbuddet. Da uddannelsen ikke har været til stede i den vestlige del af regionen, har det været en prioritet i bestyrelsen for UCSJ at udvide her. Nu har vi fokus på samarbejde med kommunerne omkring opstart af uddannelsen, og på rekruttering af studerende, siger hun.  

I Slagelse udbyder UCSJ allerede professionsuddannelserne til pædagog og sygeplejerske.

- Det nye team i Slagelse får en unik mulighed for at sætte deres præg på uddannelsen og samarbejdet i området, siger Hanne Fischer. Blandt andet er UCSJ i dialog med Børn- og Unge forvaltningen i Slagelse Kommune om forskellige temaer. Og det samarbejde ser Børn – og Unge direktør i Slagelse Vini Lindhardt et stort potentiale i:

- For en regional storby som Slagelse er det en fordel at have uddannelseskræfterne tæt på, så vi venter at kunne opnå en rigtig god synergieffekt. Takket være de studerende og professionelle hos UCSJ vil vi få input til at udvikle vores egne arbejdsmetoder, og samtidig får vi en fordel ved at påvirke uddannelsen af vores fremtidige arbejdskraft, siger hun.

Uddannelsen vil allerede kunne søges i forbindelse med kvote 2 ansøgningen, der har ansøgningsfrist den 15. marts.

Socialrådgiveruddannelsen er med på informationsmøderne, der afholdes for interesserede rundt om i regionen. Læs mere.

Nyhed En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The…
Nyhed Fra 2014 til 2016 er antallet af nye studerende på meritlæreruddannelsen blevet firedoblet på…
Nyhed Uddannelsesloftet er en udfordring for dem, der ikke har lyst til at vente de obligatoriske seks år…
Nyhed Velfærden udvikler sig i disse år væk fra faste services og afmålte ydelser doseret af et velmenende…
Nyhed UCSJ har de seneste fire år været involveret i at udvikle uddannelser i Serbien. Projektet afsluttes…
Cxense Display