Konkurrence: Luthers liv på film

Lav en 3 minutter lang film om centrale begivenheder og overvejelser i Luthers liv - og deltag i konkurrencen om præmier til indskoling, mellemtrin og udskoling.

Hvad gik der gennem Luthers hoved, da han kasserede sin fars drømme om, at han skulle være jurist og i stedet valgte klosterlivet som munk? Hvordan kunne han komme frem til, at gode gerninger ikke fører mennesker tættere på Gud? Og hvor kom modet til at gøre oprør mod pavekirken fra?

Det er nogle af de spørgsmål, eleverne skal tage stilling til under arbejdet med at producere en film til filmkonkurrencen, der afholdes i forbindelse med reformationsjubilæet. 

Konkurrencen løber til den 25. september 2017. Målgruppen er alle klassetrin og udover historie og kristendom også dansk, samfundsfag og medielære. 

Præmierne spænder fra klassearrangementer til en 2-dages tur til Wittenberg. De indsendte film bedømmes af et dommerpanel bestående af formand for religionslærerne John Rydahl, Sigurd Barrett og tv-folkene Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard.

Læs pressemeddelelsen. 

Læs opgaveformuleringer, betingelser m.m. Her finder du også en inspirationsvideo lavet af elever på Skals Efterskole (billedet er fra filmen). 

Sigurd Barrett har lavet en kort video, Alt om Luther på 60 minutter, som appetitvækker til konkurrencen. Se videoen (0:31).

Book relevante undervisningsmaterialer hos CFU

Hos CFU kan du booke det nye materialesæt Luthertavlen - en stofdug til ophængning i klassen, som viser centrale faser i Luthers liv og hans erkendelser, sat op på kirkedøren i Wittenberg. Book Luthertavlen i mitCFU.

Du kan også booke bøger i klassesæt og tv-udsendelser om Luther og reformationen. Se læremidlerne i mitCFU. 

Har du brug for inspiration og vejledning til arbejdet med Luther og reformationen, så kontakt CFU's pædagogiske konsulent for kulturfag:

Karina Bruun Houg
kabh@ucsj.dk
Tlf.: 7248 1964

Nyhed En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The…
Nyhed Fra 2014 til 2016 er antallet af nye studerende på meritlæreruddannelsen blevet firedoblet på…
Nyhed Uddannelsesloftet er en udfordring for dem, der ikke har lyst til at vente de obligatoriske seks år…
Nyhed Velfærden udvikler sig i disse år væk fra faste services og afmålte ydelser doseret af et velmenende…
Nyhed UCSJ har de seneste fire år været involveret i at udvikle uddannelser i Serbien. Projektet afsluttes…
Cxense Display