Hør om uddannelsesmobilitet på Forskningens Døgn

I forbindelse med Forskningens Døgn kan du opleve en tiltrædelsesforelæsning af ph.d. Ulla Højmark Jensen, der 1. marts er blevet ansat som docent i Center for Skole og Læring.Ulla Højmark er en af Danmarks førende uddannelsesforskere og bliver tilknyttet forskningsprogrammet “Uddannelsesmobilitet og Læringsfællesskaber”.

Tiltrædelsesforelæsningen har overskriften:

“Hvem er de unge der ikke trives i skolen og hvad kan vi gøre for at inkludere dem? “
Uddybning: De fleste er enige om, at uddannelse er vejen til en mere retfærdigt og demokratisk samfund. Men vi ved, at den sociale baggrund har en stor gennemslagskraft i forhold til resultater, formåen og drop-out/ push-outs i uddannelsessystemet. Men hvem er de unge, som har det svært i skolen? Og hvordan kan man skabe nogle rammer omkring undervisningen og nogle strukturer og kulturer i klasseværelset, der kan modvirke den sortering, som børn og unge fra uddannelsesfremmede baggrunde kan opleve?

Forelæsningen vil tage afsæt i et aktørperspektiv og se på hvad der karakterisere de unge der ikke trives i skolen og bevæge sig over i et strukturperspektiv med fokus på hvordan undervisningsdifferentiering i form af diskussions- og dialogbaseret undervisning kan bidrage til at skabe inkluderende læringsmiljøer med mulighed for, at alle elever kan indgå i positive læreprocesser og positionere sig som dygtige elever.

Ulla Højmark  Jensen holder sin forelæsning på Campus Vordingborg, Kuskevej 1, onsdag 26/04 klokken 09.15 til 10.15 (Auditoriet, E4) og på Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, torsdag 27/04 klokken 10-11 (Auditoriet).

Tilmelding er ikke nødvendig, deltagelse er gratis og alle er velkomne.
Du kan følge begivenhederne på Forskningens Døgn.

Nyhed En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The…
Nyhed Ingeniøruddannelsen i Kalundborg og de nye fokuslinjer på læreruddannelsen bliver nogle af…
Nyhed University College Sjælland skal stå i spidsen for et stort EU-projekt støttet af ”interreg South…
Nyhed Tre studerende har modtaget 30.000 kroner til et stort projekt, der skal formidle smagsoplevelser…
Nyhed Hævnporno, netetik, kattevideoer og digital undervisning – sociale medier har indflydelse på…
Cxense Display