25. januar 2017

Workshop om unge mænds trivsel

UCSJ vil i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed sætte fokus på de unge, ledige mænds fysiske og psykiske sundhed i regionen. Derfor inviterer vi forebyggelseskonsulenter eller andre der arbejder med unge mænd og deres sundhed, til at deltage i en uforpligtende og gratis inspirationsworkshop, hvor der sættes fokus på de unge ledige mænds trivsel, set både i et sundheds- og socialt perspektiv.

Målgruppe:

Forebyggelseskonsulenter eller andre der arbejder med unge mænd og deres sundhed i jobcentre, i sundhedscentre og kultur og fritidsområdet i kommunerne.

Formål

En ny undersøgelse foretaget af Forum for Mænds Sundhed viser, at der mangler initiativer for mænds sundhed i vores region. Vi ved alle, at regionen har store udfordringer med gruppe af kortuddannede mænd og mænd uden uddannelse og arbejde.

Formålet med dagen er derfor at afdække, hvilke muligheder og udfordringer kommunerne møder  ift. arbejdet med de unge ledige mænd. Rammen for dagen vil være en helhedsforståelse af manden - fysisk, psykisk og socialt.

På baggrund af deltagernes oplevelser, erfaringer og udfordringer er målet med dagen at skabe et fundament og netværk for et eller flere større projekter, som kan medvirke til øgede indsatser i forhold til mænds, og især de unge mænds trivsel i regionen.

Oplæg og facilitering

På dagen vil formand for Forum for Mænds Sundhed, chefpsykolog Svend Aage Madsen fremlægge forskellige perspektiver på de udfordringer vi ser og arbejder med og sammen med chefkonsulent Therese Llambias facilitere os igennem workshoppen.

Pris

Gratis

Tilmelding via mail til:

Områdechef Dorte Guling: dogu@ucsj.dk

     Ulighed i sundhed - Økonomi/uddannelse, geografi og samliv krydses med køn:
  • Mænd i Danmark lever 4-5 år kortere end kvinder, har stor overdødelighed og rammes oftest af de fleste sygdomme.
  • De 25 pct. dårligst stillede mænd lever 10 år kortere end de 25 pct. bedst stillede mænd – og forskellen øges
  • De lever 13 år kortere end de bedst stillede kvinde.
  • 45 pct. af de ufaglærte mænd er enlige, og enlige mænd lever omkring 7 år kortere end mænd i parforhold.
  • Mange ufaglærte og enlige mænd bor i områder, hvor der er kommuner med over 20 pct. flere mænd end kvinder i 20-40 års alderen.

    (Kilde: Mænd og nærerelationer, 2016)

 

 

 

Sorø

Slagelsevej 70-74
4180 Sorø
25. januar 2017 9:00 - 15:00
Cxense Display