En lærerstuderende fortæller om sit udenlandsophold - University College Sjælland

Studerende fortæller

En lærerstuderende fortæller om sit udenlandsophold

Lærerstuderende Dan Didriksens har været på et Erasmusophold i Prag

"Jeg har været på Erasmusophold i vintersemesteret 2009. Jeg var i Tjekkiets hovedstad Prag, hvor jeg studerende på Charles University. Erasmus er en mulighed man har for at komme til udlandet og studere et eller to semestre. Men kan tage til stort set alle lande i Europa, men det er også muligt at tage uden for Europa. Der er dog andre krav i forjold til dette.

I Tjekkiet startede semesteret først i starten af september, så inden jeg tog derned, havde jeg chancen for at få alt på plads i forhold til Læreruddannelsen her. Jeg fik semesterplan for mine linjefag og nåede at købe bøgerne. Mine undervisere havde ingen problemer med, at jeg tog af sted.

Når du tager på et Erasmusophold er det værtslandet, der finder bolig til dig, hvis du ønsker det. Jeg blev tilbudt et kollegieværelse godt 20 minutter fra Prags centrum, hvor universitetet også ligger. Jeg skulle dele værelse med en fra Frankrig. Kollegiet bestod af tolv boligkomplekser, så jeg vil gætte på, at vi har været over 3000 studerende på dette kollegium. Vi var både tjekkiske og erasmusstudenter.

I Prag havde jeg fire fag. Tjekkisk (hvor man lære sproget), educational studies, tjekkisk samfundsfag, og så var jeg i praktik. Alle fagene var på et højt niveau, men jeg vil fremhæve praktikken som det bedste. Det var observeringspraktik (noget jeg godt kunne savne herhjemme), hvor vi var tre timer på forskellige skoler. Vi var på almindelige skoler, en jødisk skole, et par privatskoler, ambassadør skolen (hvor de fleste ambassadørers børn går), en landsby skole osv.

I fritiden var der også en masse aktiviteter. Hver onsdag var der filmaften, hvor der var lejet en biograf. Næsten hver weekend var der udflugter - enten til et af nabolandene eller andre steder i Tjekkiet. Så var der selvfølgelig også festerne, som er en STOR del af Erasmus. I Prag var der en klub, der stod for festerne. Der blev lejet diskoteker over hele Prag, og der var fest hver torsdag, fredag og lørdag. Torsdag var normalt temafest eller battle-party. Forskellige lande konkurrerede om at fremvise sit land på den bedst mulige måde.

Tiden gik meget stærkt dernede, og pludselig var det december, og jeg skulle hjem igen. Eksamenerne var ikke noget at være nervøs for. Det var som om de ikke ville have, at man fik problemer når man kom hjem, så alle bestod. Dette er måske lidt kritisabelt, men det er alligevel ikke eksamener, Erasmus går ud på. Erasmus er en rejse, hvor du finder dig selv, og møder en masse nye mennesker som du skal finde ud af at have det godt sammen med. Jeg har mødt mennesker fra hele verden og fået et netværk ud over det sædvanlige. Det er noget jeg varmt kan anbefale, og selvom det måske kan virke lidt uoverskueligt, når man bestemmer sig for at tage af sted, er det bare med at gøre det. Alting skal nok løse sig i sidste ende".

University College Sjælland

University College Sjælland er professionshøjskolen i Region Sjælland, som udbyder 10 mellemlange videregående uddannelser. University College Sjælland har ca. 600 ansatte, 8000 fuldtidsstuderende på professionsbacheloruddannelserne. University College Sjælland har en omfattende efter- og videreuddannelse, kursus- og formidlingsaktivitet med flere tusinde studerende og deltagere på årsplan. Center for Undervisningsmidler Sjælland er en del af University College Sjælland, som servicerer skoler m.v. i hele Region Sjælland.

Uddannelsessteder

University College Sjællands uddannelsessteder er placeret rundt om i Region Sjælland, på i alt 6 forskellige lokationer.

UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND
Slagelsevej 7 - 4180 Sorø 
- Tlf. (+45) 7248 1000 - EAN-nr. 5798000554504 - CVR-nr. 30 87 43 23
© 2015 University College Sjælland